Ev Tadilatı

Ev tadilatları zaman ve para alır ve dikkat edilmesi gereken birkaç adım vardır. Ev tadilatınızın sorunsuz ilerlemesini sağlamak için, proje için ayrıntılı bir zaman çizelgesi ve maksimum bütçe belirleyin. Projeyi sizin için planlaması, tasarlaması ve bütçelendirmesi için birini işe almak en güvenli seçenektir, ancak bu çok paraya mal olabilir ve hepimiz akıllıca bütçe yapmakla ilgileniyoruz. Ev tadilat kılavuzumuzu ve zaman çizelgesi örneğimizi takip edin ve projeniz için iyi hazırlanacaksınız.
Ev tadilatları zaman (ve para) alır ve dikkat edilmesi gereken birkaç adım vardır. Evinizin tadilatına başlamadan önce işin bir kısmını kendiniz yapıyor olun ya da hepsini halletmesi için bir müteahhit tutuyor olun, yeniden modelleme sürecini ve içinde neler olduğunu öğrenmeniz gerekmektedir.
Ortalama olarak, eksiksiz bir ev tadilat projesinin tamamlanması 3-6 ay sürer, ancak bu, projenin genel boyutu ve karmaşıklığının yanı sıra işi yapmak için kimi kiraladığınıza ve kendiniz yapmayı seçtiğiniz iş miktarına bağlıdır.
İyi bir pratik kural: Harcanan her 60.000 Türk Lirası için işi tamamlamanın 1-2 hafta sürmesini bekleyin.
Bununla birlikte, herhangi bir iş yapmadan önce, yapılması gereken planlama, yükleniciler kiralanması, alınma izinleri ve benzeri durumlar vardır. Bunların hepsi zaman alır.
Ortak Toplam Ev Tadilatı Zaman Çizelgesi:
Planlama: 1 ay
Yıkım: 2 hafta
Elektrik ve Tesisat: 5 gün
Çerçeveleme ve Alçıpan: 10 gün
Boyama: 1 hafta
Dolaplar ve Armatürler: 1 hafta
Kapılar ve Pencereler: 5 gün
Temiz Ev ve Hava Kanalları: 1 gün
Döşeme: 1 hafta
Kırpma ve Bitirme İşi: 1 hafta
Her şey söylendiğinde ve yapıldığında, bu projenin tamamlanması yaklaşık 3 ay sürmektedir. Ardından, sürecin her bir adımına daha yakından bakalım.
Adım 1: Planlama
Bir bütçe belirleyin. Planlama sürecinin en önemli yönü, işin kapsamı ne kadar büyük veya küçük olursa olsun, proje için ödeme yapmak için yeterli paraya sahip olmanızı sağlamaktır. Harcamak istediğiniz maksimum tutarı aklınızda bulundurun ve bütçenizi aşmamak için bir noktaya gelin. Bir evin tadilatını etkileyen çeşitli maliyetler düşündüğünüzden çok farklı olabilir, bu nedenle bir elektronik tabloda sahip olmanız gereken ve sahip olmak istediğiniz tüm öğelerinizin bir listesini başlatın. Ardından, bu öğelerin ortalama maliyetlerini belirlemek için biraz hızlı araştırma yapın ve ne kadara mal olacağı konusunda daha iyi bir fikir edinmek için hepsini hesaplayın. Bütçelemenin en zor yönü, işgücü maliyetini tahmin etmektir. Ancak, toplam bütçenizin% 20-40’ını oluşturan işgücü hesabını planlamak genellikle güvenli bir seçenektir. Bütçeniz, projenizin büyüklüğüne ve karmaşıklığına bağlı olarak% 10-20’lik bir olasılık da içermelidir. Bu, özellikle her kuruşunuzu saymaya çalıştığınızda çok gibi görünebilir, ancak bunun bir güvenlik ağı olduğunu ve kullanılmadığında size fazladan para bırakılacağını unutmayın. Sorunların büyük çoğunluğu, yıkım ve çerçeveleme / alçıpan işlemi sırasında, sızıntı yapan borular, küf, kusurlu kablolama, hasarlı temeller ve termit hasarı gibi yaygın sorunlar keşfedildiğinde ortaya çıkmaktadır. Sürecin bu aşamasını geçtikten sonra (1-4. Adımlar), olasılığınızın geri kalanını istediğiniz her şeye harcayabilirsiniz! O bağımsız küvete veya gözünüze çarpan o süslü aydınlatma armatürlerine savurganlık yapabilirsiniz.
Adım 2: Yıkım
Planınızı oluşturduğunuzda ve müteahhidinizi seçtikten sonra, yıkımın başlama zamanı gelir.
Yeniye yol açmak için önce eskinin temizlenmesi gerekiyor.
Bu sadece yıkımı değil, aynı zamanda enkazın bertaraf edilmesini de içermektedir.
Yıkım işlerinden herhangi birini kendiniz yapmaya karar verirseniz, dikkatli olun ve tüm güvenlik önlemlerini almayı unutmayın.
Yıkım, özellikle gelişigüzel yapıldığında çok tehlikeli olabilir.
Bir ev tadilatı için çok fazla faktör olduğundan, işin kendi başınıza üstesinden gelmeye istekli olduğunuz ve yapabileceğiniz bazı yönleri olabilir ve bu size biraz para kazandırabilir.
Dolayısıyla, ev tadilat planlamasının ikinci adımı, yapılmasını istediğiniz işin basit bir listesini yapmayı ve bunun kendi kendinize yapıp yapamayacağınıza karar vermeyi içerir.
Yapabileceğiniz bir şeyse, bu görevi “Kendin Yap” olarak etiketleyin.
Yapabileceğiniz bir şey değilse ve kendinize karşı dürüst olun, o zaman bu görevi “Profesyonel Yardım” olarak etiketleyin.
Araştırma yüklenicileri.
Bir profesyonele ihtiyaç duyacağınız işi öğrendikten sonra, hangi yüklenicinin sizin için en iyi seçim olduğunu araştırmaya başlayabilirsiniz.
İdeal müteahhit;
Yaptıracağınız iş ile alakalı bilgi sahibi olmasını araştırın,
İşi yapmak için lisanslı ve size hizmet verecek tüm çalışanlarının sigortalı olduğunu teyitleyin,
Sizin için gerekli tüm izinleri almasını sağlayın veya sizi yönlendirmesini sağlayın,
Yıkım işleri için en iyi yükleniciyi bulun,
Şirket profillerini incelemeyi, sundukları hizmetleri, niteliklerini ve diğer müşterilerin deneyimleri hakkında neler söylediklerini görmeyi isteyin.
3. Adım:
Elektrik ve Tesisat Yıkım çalışmanız tamamlandığında, “kaba giriş” süreci başlayabilir. Bu, merkezi ısıtma ve iklimlendirme için kanal sistemi kurmak, yeni elektrik ve sıhhi tesisat sistemleri kurmak, zeminlerin altında veya duvarların arkasında yapılan herhangi bir işi içerir. Bu, sıhhi tesisat ve elektrik müfettişlerinin gelip evinizi incelemesi ve güncel sistemlere sahip olduğunuzdan emin olması gerektiği zamandır. Yeniden kablolama ve sıhhi tesisat yapılması gerekeceğinden, işlem sırasında zarar görebileceğinden döşeme, alçıpan ve boyama işlerinden önce tüm kaba işleri bitirin.
Özellikle elektrik ve sıhhi tesisat işlerine ihtiyaç duyan odalar için yeniden modelleme planlarınızın bir şemasını elinizde bulundurun, böylece tesisatçılar ve elektrikçiler ihtiyaçlarınızı doğru şekilde karşılayabilecektir. Buzdolabınızın nereye gitmesini istersiniz? Ya aydınlatmanız? Satış noktaları nerede olmalı ve kaç tane? Bunların hepsi dikkate alınması gereken şeylerdir ve bu konular yüklenicinizle görüşülmelidir.
Adım 4: Çerçeveleme ve Alçıpan
Tüm sıhhi tesisat ve elektrik güncellemeleri ele alındıktan ve imzalandıktan sonra, çerçeve ve alçıpan ile uğraşmanın zamanı gelmiştir.
Alçıpan işlemi, alçıpan levhaların asılmasını, alçıpan bileşiğinin uygulanmasını, bileşiğin kurumasına izin verilmesini ve kesintisiz bir yüzey elde edilene kadar pürüzsüz hale getirilmesini içerir.
Tipik olarak, aynı yüklenici aşağıdakileri ve daha fazlasını halledecektir;
֍ Duvarları taşıma ve inşa etme
֍ Destek kirişlerinin eklenmesi
֍ Pencere ve kapı açıklıkları
Adım 5: Boyama
Alçıpan pürüzsüz hale geldiğinde, yeni boş tuvalinizi boyama zamanı gelmiştir.
Boya yapmak kendi kendinize yapabileceğiniz bir şeydir, ancak aynı zamanda yıpratıcı bir çalışma da olabilir.
Ek olarak, stres olmadan temiz, kusursuz bir boyama işi elde etmek istiyorsanız, bir profesyonel kişi veya kurum ile çalışmak isteyebilirsiniz.
Parke zeminleri boyadıktan sonra zımparalamanın, duvarlarınızı zımpara makinesi tarafından aşındırılma riskiyle karşı karşıya bırakacağını unutmayın.
Bununla birlikte, parke zeminleri boyamadan önce döşerseniz, yeni zeminlerinize boya bulaşma riskiyle karşılaşabilirsiniz.
Hangi rotayı seçerseniz seçin, dikkatli olun.
Adım 6: Dolaplar ve Fikstürler
Yeni boyanmış duvarlarınızla mekanın geri kalanı bir araya gelmeye başlayabilirsiniz.
Dolap, aydınlatma, küvetler, duşlar, tuvaletler, lavabolar bunları daha sonra monte edin.
Bu eğlenceli kısımdır, bu yüzden trendinizi korurken yaratıcı olun.
7. Adım: Kapılar ve Pencereler
Şimdi pencereleri takma ve kapıları asma zamanı.
Eğer kullanacaksanız herhangi bir halıyı yere sermeden önce, serbestçe açılıp kapanabilmeleri için tüm kapıların takılı olduğundan emin olun.
Laminat parkeleri döşeyecekseniz, kapılar takılıncaya kadar beklemeniz en mantıklı işlem olacaktır.
8. Adım: Evi, Hava Kanallarını ve klima tesisatlarınızı temizleyin
İşlem yapılan tüm bölgeleri temizleyin veya temizletin. Ayrıca işlem yapılan bölgelerdeki tüm hava kanalları ve klimalarınızın bakımını ve temizliğinde profesyonel hizmet almanızı öneririz.
Adım 9: Döşeme
Genel olarak, herhangi bir sıyrık, çentik veya hasar oluşmaması için döşeme kurulumunu yeniden modelleme sürecinin sonuna kadar bekletmek en iyisidir.
Halı kaplama, laminat, fayans ve kalan herhangi bir döşeme, yeniden modelleme sürecinin bir sonraki adımı olmalıdır.
Adım 10: İşi Bitirin
Zemin döşendikten sonra, döşeme ve kaplamaları, kapı çerçevelerini ve süpürgelikleri çivileme zamanı.
Şimdi, mobilya, dekor, aletler ve evinizi bir ev yapmanıza yardımcı olacak her şeyi taşıma zamanı. Eşyaları içeri getirirken yeni tadilattan evinize zarar vermemek gerekli tüm tedbirleri almayı unutmayın.

 

Copyright © Pakel Mimari, Tasarım ve Uygulama
www.pakelmimari.com

Copyright © 2013 - Pakel Mimari, Tasarım ve Uygulama