Çatı Yalıtımı

Villa, yazlık, konut, ev ve ofislerde çatılardan kaynaklı olan toplam ısı kaybı yaklaşık olarak %20-%25 arasındadır. Kullanım amacı ve çatı modellerinin özelliklerine göre ısı kaybı oranı artabilir ya da azalabilir. Çatı modeli dizayn edilirken tabakalar arasında havalandırılabilen hava boşlukları bırakılıyorsa bunlara soğuk çatılar denir. Çatılar bu özellikleri bakımından sıcak ya da soğuk çatılar olarak ayrılabilir. Yapılarına göre çatı çeşitleri ayrılır. Beşik çatı, çatı teras, düz çatı, kırma çatı ve sundurma çatı gibi farklı türleri bulunmaktadır. 

Eğimli çatı modellerinde, eğimden ötürü oluşacak dikey düzlemde daha fazla yalıtım alanı oluşur. Düz çatılara göre daha fazla izolasyon malzemesi gerektirir. Çatı izolasyon uygulaması yapılırken döşeme üzeri ısı yalıtım yapılması tercih edilebilir. Çatı boşluğunu ısıtmaya gerek kalmadan, zemin vasıtasıyla kaplanan yalıtım malzemeleri ısı kaybını önler.

Kör cepheler çok fazla ısı kaybına sebep olmaktadır. Dışarıdaki soğuk hava kör cephedeki yalıtımsız alandan içeri girerek ısınma giderlerini arttırır. Bunu engellemek için alana uygun kalınlıkta kör cephe yalıtımı uygulaması yapmak gerekmektedir.

Pakel Mimari, Tasarım ve Uygulama olarak yapılan Çatı Yalıtım Yöntemleri;
֍ Isı Yalıtımı,
֍ Ses Yalıtımı,
֍ Su Yalıtımı,
֍ Yangın Yalıtımı,
֍ Su / Buhar Yalıtımı,
֍ Çatı Işık / Radyasyon Yalıtımı.

 

Copyright © 2013 - Pakel Mimari, Tasarım ve Uygulama